(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Розглянуто нові експериментально-теоретичні розробки авторів з питань бурозмішувального методу виготовлення ґрунтоцементних паль, дослідних натурних виготовлень і випробувань ґрунтоцементних паль, тривалих геодезичних спостережень за осіданнями будівель на ґрунтоцементних палях, які було враховано при складанні сучасних Державних будівельних норм України. З’ясовано, що ґеодезичні спостереження за дев’яти-десятиповерховим житловим будинком на ґрунтоцементних палях довжиною 6 м і діаметром 500 мм за умов замоклих лесових основ показали, що осідання всіх його секцій значно менші за допустиму нормами величину.