(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Удосконалено технологію впливу дії постійного магнітного поля на високо парафінової нафти з метою запобігання утворення і відкладення парафіну у насосно- компресорних трубах (НКТ) та при транспортуванні нафти нафтопроводами різних діаметрів. Визначино механізм дії спрямованого постійного магнітного поля на високов’язкі парафінисті нафти свердловин Бориславського родовища щляхом проведення лабораторних досліджень їх зразків. Спроектувано, для умов Бориславського родовища, конструкцію антипарафінового магнітного пристрою (МАУ) щодо впливу його магнітної індукції на поклади високов’язкої нафти.