(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Наведено результати досліджень проблем і перспектив розвитку реального сектора економіки та його провідних галузей господарювання – промисловості й будівництва. Встановлено причини відсутності розвитку та неефективного функціонування зазначених сфер господарювання. На цій основі визначено напрями інноваційно-високотехнологічного й організаційного розвитку промислового та будівельного комплексів країни. Запропоновано сучасні механізми реалізації такого стратегічного завдання за рахунок формування й випереджаючого прогресу вітчизняних підприємств. Доведено, що результати досліджень мають сприяти не тільки прогресу реального сектору економіки, промисловості та будівництва, а й зростанню до світових стандартів рівня життя населення України.