(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Досліджено питання впровадження в практику будівництва буроін’єкційної технології для влаштування паль і посилення основ фундаментів мілкого закладення. Наведено опис будівлі, що реконструюється, аналіз рельєфу й інженерно-геологічних умов площі забудови. Розкрито проектні рішення з реконструкції існуючої будівлі для виробничих потреб, описано основні технологічні процеси. Розглянуто розрахункові схеми будівлі, результати об’ємного просторового розрахунку каркаса, наведено обґрунтування необхідності посилення основи плитних фундаментів, проектні рішення щодо вбудування нових надземних будівельних конструкцій. Обґрунтовано влаштування пальових фундаментів для вбудованої ліфтової шахти, дано опис технічних рішень з улаштування паль, наведено результати спостережень за осіданням пальово-плитного фундаменту, що завантажений стінами і перекриттям шахти та ліфтового обладнання. Наведено проектні технічні рішення з підсилення основ існуючих плитних фундаментів буроін’єкційною технологією, технологією посилення, а також результати контрольного зондування.