(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Наведено методи розрахунку елементів із деревини, в тому числі вплив дії навантаження та вологості на міцність деревини відповідно до нормативних документів. Проаналізовано вологість та температурні умови підземних споруд, дефекти та пошкодження, поверхневі деталі підземної надбудови з деревини з метою їх нормальної роботи. Запропоновано альтернативний спосіб підвищення витривалості елементів деревини підземної надбудови згідно зі згаданими причинами зменшення їх довговічності.