(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Уперше подано методику обчислення нормативних площ даху зовнішнього водоскиду з підвісними воронками, що закладені в конструкцію даху або встановлені в надкарнизних лотках, з використанням 125-річних (1889 – 2014 рр.) спостережень за опадами на 9-ти метеостанціях Закарпатської області. Ключові слова: річні опади, рідкі та змішані опади, абсолютний добовий максимум опадів, метеостанції, висоти, висотно-опадові коефіцієнти, воронки, дахи.