(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Викладено логіко-ймовірнісний підхід до прогнозування надійності залізобетонних конструкцій, що дозволяє врахувати вплив їх мінливих параметрів і суб’єктивного фактора, обумовленого діяльністю людини на всіх стадіях життєвого циклу конструкцій. Ключові слова: надійність, імовірнісні методи розрахунку, врахування невизначеності, нечітка логіка, суб’єктивний фактор.