(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Проведено аналіз методів дослідження теплостійкості огороджувальних конструкцій і будівель. При розрахунках складних зовнішніх огороджувальних конструкцій виникають проблеми побудови їх розрахункових схем, адекватних їх реальному температуро-вологісному режимові. При побудові розрахункових схем приймають рішення, які йдуть у запас підвищення термічних характеристик конструкцій. При динамічних розрахунках неадекватність розрахункових передумов може призвести до істотних відмінностей їх результатів від реальної роботи конструкцій, а отже, й до теплових відмов. Доведено можливість використання в сучасних проектних умовах розробок відомих науковців. Ключові слова: теплостійкість конструкції, теплостійкість приміщення, коефіцієнт теплопоглинання, нестаціонарний тепловий режим.