(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2019)
Дослідження спрямоване на моніторинг і оцінювання внеску, з’ясування співвідношення об҆ємів кожного окремого джерела емісії СО2 у загальному масо-газо прояві та пошук інноваційних рішень для створення адаптивних систем стабілізації і підтримування мікроклімату в аналогічних об’єктах. Підібрані оптимальні режими функціонування вентиляційних засобів. Встановлено вклад СО2 від життєдіяльності рослин у повітря замкнутої аудиторії у стадіях «фотосинтезу» і «затемнення»; їх активність під впливом дії низки факторів. Виявлена доцільність використання поризованих алюмосилікатних адсорбуючих матеріалів в каналах припливного і рециркуляційного повітря адаптивних систем забезпечення мікроклімату зі змінною витратою повітря і періодичною роботою, з циклічним тепловим реверсом в наслідок прояву ними повторюваності і відтворюваності адсорбуючої здатності у релаксаційних перетвореннях, вузькості гістерезисних залежностей, можливості легкого в енергетичному відношенні реверсуванні напряму перетворень (навіть з використанням малопотужних засобів відновлювальних джерел енергії, НВЧ обробкою), що забезпечить надійність, стабільність роботи і відтворюваність технічних характеристик впроваджених систем.