(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Розглянуто результати експериментальних досліджень впливу добавки водневмісного газу на паливну економічність бензинового двигуна за роботи в різних швидкісних режимах активного холостого ходу. Як об’єкт досліджень використано бензиновий двигун з карбюраторною системою живлення МеМЗ-245. У результаті досліджень установлено, що добавка водневмісного газу приводить до зменшення годинної витрати бензину під час роботи двигуна в різних швидкісних режимах активного холостого ходу. Доведено, що за рахунок меншого відкриття дросельної заслінки і часткового заміщення водневмісним газом знижується витрата повітря в усьому діапазоні частот обертання, що призведе до зменшення масових викидів шкідливих речовин з відпрацьованими газами. Ключові слова: активний холостий хід, бензиновий двигун, водневмісний газ, інтенсифікація. паливна економічність.