(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2021)
В статті піде мова про температуру робочого органа спричиненій струмами Фуко, що циркулюють в середині робочого органа диференційного насоса електромагнітної дії. Стаття починається з теорії що описує природу вихрового струму та причини нагріву плунжера. Потім йде характеристика роботи диференційного насоса електромагнітної дії. Далі було наведено опис конструктивних будов робочих органів диференційного насоса електромагнітної дії. Розрахункові дані робочого органа були занесені до таблиці. Дані таблиці враховувалися при побудові графіків. Теорія обґрунтовує умови нагріву робочого органа та існування шкідливих струмів. Також вплив температури плунжера на роботу диференційного насоса. Опис показує яку роль відіграє плунжер у роботі диференційного насоса. В статті було детально описано взаємодію робочого органу та котушки диференційного насоса. Характеристика конструктивних будов плунжерів вказує дію температури на робочі органи. Вплив геометричних особливостей на величину температури нагріву плунжера та пагубних струмів. Від вибору матеріалу з якого можна виготовить робочий орган залежить температури нагріву плунжера і величина несприятливого струму. Проведено детальний опис всіх процесів котрі відбуваються в робочому органі. Представлені та детально описані характеристики робочих органів які виготовлені з різного матеріалу та методом порошкової металургії. Це загалом дає можливість аналізувати конструкцію плунжера диференційного насоса електромагнітної дії. За рахунок ретельного вибору матеріалу а також конструкційної особливості робочого органа диференційного насоса вдалося отримати суттєву економію електроенергії, що було детально розкрито в таблиці та показано на графіках температурно опірної характеристики (ТОХ).