НОВІ МЕХАНІЗМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ В БУДІВНИЦТВІ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Викладено теоретичні основи та практичні рекомендації щодо поступового впровадження нових механізмів забезпечення якості й конкурентоспроможності в будівництві на основі використання світового досвіду тотального управління цим процесом протягом усього життєвого циклу розроблення та реалізації будівельного проекту «під ключ». На базі проведених досліджень визначено обов’язкові процедури одночасного управління, забезпечення й підвищення якості кінцевої будівельної продукції за рахунок створення нових організаційних структур (офісів проекту, із використання професійних знань і навичок щодо нових форм управління проектами та якістю в будівництві, застосування інжинірингу та девелопменту). Установлено послідовність виконання, зміст необхідних умов і кроків щодо забезпечення якості в період техніко-економічного обґрунтування й планування проектної документації, підготовки та здійснення будівництва й на постінвестиційній фазі експлуатації завершених будівельних об’єктів.
Keywords: тотальне управління якістю та конкурентоспроможністю кінцевої будівельної продукці; проектний менеджмент