ОПТИМІЗАЦІЙНА ЗАДАЧА ВИЯВЛЕННЯ НАЙКРАЩОЇ ГЕОМЕТРИЧНОЇ ФОРМИ ДЕБАЛАНСУ МЕХАНІЧНОГО ВІДЦЕНТРОВОГО ЗБУДЖУВАЧА КОЛИВАНЬ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Складено та досліджено оптимізаційну модель, за допомогою якої з умови впливуна  загальну  динамічну  дію  віброзбуджувача  виявлено  найкращу(оптимальну)геометричну  форму  дебалансу  механічного  відцентрового  збуджувача  коливань; розв’язано оптимізаційну задачу з умови однакової матеріалоємності дебалансу; заотриманими результатами сформульовано відповідні висновки. Ключові слова: відцентрова сила інерції дебаланса механічного віброзбуджувача, геометрична  форма  дебаланса;  керований  механічний  відцентровий  дебаланснийзбуджувач коливань, оптимізаційні задача та математична модель, цільова функція, допустимі обмеження, оптимальні значення, матеріалоємність.