РОЗРАХУНОК РІВНЯ НАДІЙНОСТІ ЛІНІЙНОЇ ЧАСТИНИ ПІДЗЕМНИХ МАГІСТРАЛЬНИХ ТРУБОПРОВОДІВ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Виведено параметри кореляційної функції та спектральної щільностівипадкового стаціонарного ергодичного процесу неоднорідності ґрунтових умов задовжиною трубопроводу. Отримано значення рівня надійності лінійної частинипідземного магістрального газопроводу за параметром нерівномірних осідань тасумарних поздовжніх напружень.Ключові слова: випадкова функція неоднорідності ґрунтових умов, кореляційнафункція, спектральна щільність, підземний трубопровід.