ВИЗНАЧЕННЯ ГОРИЗОНТАЛЬНОГО НАВАНТАЖЕННЯ НА ВЕРТИКАЛЬНІ СТІНИ ЄМНІСНИХ КОНСТРУКЦІЙ ЗА РІЗНИМИ НОРМАМИ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Наведено аналіз світових норм з визначення тиску сипких матеріалів навертикальні стіни ємнісних конструкцій. Для спектра силосних конструкцій визначенотиск від дії сипких матеріалів відповідно до українських і європейських норм. Наведеноаналіз результатів. Указано на недоліки та відмінності різних норм.Ключові слова: силос, бункер, теорія Янсена-Кенона.