ПОРІВНЯЛЬНІ РОЗРАХУНКИ МІЦНОСТІ СТИСНУТИХ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ЕЛЕМЕНТІВ НА ОСНОВІ ДЕФОРМАЦІЙНИХ МОДЕЛЕЙ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Виконано порівняльний розрахунок міцності стиснутих залізобетонних елементівіз високоміцних бетонів у нормальних перерізах на основі існуючих деформаційнихмоделей EN-2, ДБН В.2.6.98:2009 та ДСТУ Б В.2.6 –156 : 2010, а такождеформаційної моделі з екстремальним критерієм міцності. Результати розрахунківза наведеними вище деформаційними моделями зіставлено з данимиекспериментальних досліджень.Ключові слова: бетон, арматура, деформаційна модель, міцність, деформація, нормальний переріз, залізобетонний елемент, екстремальний критерій.