ПІДВИЩЕННЯ ДОСТОВІРНОСТІ ПРОГНОЗУВАННЯ ОСІДАННЯ ҐРУНТОВОЇ ОСНОВИ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Проаналізовано розрахунок осідання ґрунтової основи методом пошаровогопідсумовування. Для підвищення достовірності оцінювання стисливості ґрунту тапрогнозу осідання вдосконалено метод розрахунку осідання ґрунтової основи.Ключові слова: модуль деформації, стисливість, осідання, коефіцієнтпористості, точність.