ЛАБОРАТОРНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ АГРЕСИВНИХ СКЛАДОВИХ БУРОВОГО ШЛАМУ НА ФІЗИКО-МЕХАНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ҐРУНТОЦЕМЕНТУ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Проаналізовано сучасні методи утилізації бурових відходів, способиспорудження, експлуатації, ліквідації шламових амбарів. Подано результатилабораторних досліджень впливу агресивних складових бурового шламу на фізико-механічні характеристики ґрунтоцементну та представлено спосіб гідроізоляціїшламового амбару ґрунтоцементним протифільтраційним екраном.Ключові слова: буровий шлам, шламовий амбар, гідроізоляція, ґрунтоцемент.