ВИЗНАЧЕННЯ МАКСИМАЛЬНОЇ ДОВЖИНИ АРМУВАННЯ CFA ПАЛЬ, ЩО ПРАЦЮЮТЬ НА СТИСК У СЛАБКИХ ҐРУНТАХ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Проаналізовано методики різних країн світу щодо розрахунку стовбурабуроін’єкційних паль великого діаметра(Continuous Flight Auger – CFA), що працюютьна стиск, за міцністю їх матеріалу в умовах залягання з поверхні значної товщіслабких ґрунтів. Запропоновано удосконалити рекомендації державних норм Українищодо вибору максимальної довжини армування стовбураCFA.Ключові слова: CFA палі, поздовжній згин, слабкі ґрунти, довжина армування.