ЗАСТОСУВАННЯ ТЕОРІЇ ПОДІБНОСТІ ДЛЯ АНАЛІЗУ ПАРАМЕТРІВ ВІБРАЦІЙНИХ СИСТЕМ У ПРОЦЕСАХ ШЛІФУВАЛЬНОЇ ОБРОБКИ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Відомо, що теорію подібності доцільно використовувати для узагальнення данихматематичного моделювання руху вібраційної системи процесу шліфування пристворенні та дослідженні параметрів певного ряду аналогічних вібраційних систем.Наведено використання теорії подібності для аналізу та створення вібраційних системі вибору їх параметрів на основі узагальнення попередніх теоретичних таекспериментальних досліджень аналогічних систем. З’ясовано, що використання теоріїподібності дозволяє розробити критерії для створення ряду систем прецизійної обробкиіз заданими параметрами, а також визначити взаємний вплив зміни окремихпараметрів руху системи в процесі шліфувальної обробки і таким чином установитинайбільш ефективні режими шліфування залежно від основних параметрів рухусистеми.