ПОЛІПШЕННЯ ПАЛИВНОЇ ЕКОНОМІЧНОСТІ І ЕКОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ АВТОМОБІЛЯ ЗАЗ-1102 В РЕЖИМІ ПРОГРІВУ ПІСЛЯ ПУСКУ ХОЛОДНОГО ДВИГУНА (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
У статті розглянуте питання, яке пов'язане з оптимізацією витрат палива і зменшенням емісії шкідливих речовин у відпрацьованих газах автомобіля в режимах пуску холодного двигуна з іскровим запалюванням та його прогріву.Для вирішення цієї задачі запропоновано використання пристрою для підвищення температури повітря на впуску в умовах низьких температур, що дозволить поліпшити сумішоутворення, газообмін і більш якісний розподіл паливоповітряної суміші по циліндрах двигуна. Використання даного пристрою є одним з перспективних напрямів реалізації енергоефективних технологій на автомобільному транспорті.
Keywords: двигун з іскровим запалюванням, пуск холодного двигуна, підігрів повітря на впуску, поліпшення газообміну та сумішоутворення, підвищення енергоефективності ДВЗ