НАПРУЖЕННЯ І ДЕФОРМАЦІЇ ВИСТУПУ ЗІРКОПОДІБНОЇ ПРУЖИНИ З ЗАЩЕМЛЕНИМИ КІНЦЯМИ ПРУЖНОЇ МУФТИ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Описана будова і принцип роботи запобіжної муфти, що містить  внутрішню і зовнішню півмуфти, з’єднані між собою зіркоподібною пружиною з виступами круглої форми, встановленою в заглибини на зовнішній поверхні внутрішньої та внутрішній поверхні зовнішньої півмуфти. Зіркоподібна пружина може бути виконана суцільною або складена з окремих виступів з защемленими кінцями. Проведено геометричний синтез зірковоподібної пружини з виступами кругової форми, в залежності від необхідних розмірів. Прийнято, що виступ зіркоподібної пружини являє собою арку з защемленими кінцями і для неї, методами будівельної механіки, проведені розрахунки. Отримані аналітичні вирази дозволяють робити висновки про роботоздатність зірковоподібної пружини пружної муфти при передачі нею обертального моменту.
Keywords: муфта запобіжна пружна,; зіркоподібна пружина; виступ кругової форми; статичний розрахунок; деформація