АНАЛІЗ УМОВ РОБОТИ ТА ПРИЧИНИ ЗНОШУВАННЯ ОТВОРІВ СЕПАРУЮЧИХ РЕШІТ В ПРОЦЕСІ ЕКСПЛУАТАЦІЇ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Розглянуто переваги та недоліки решітних класифікаторів при утриманні дробарки в експлуатації. Дослідження спрямовані на вивчення зміни отворів тороїдальної форми решіт та встановлення загального наробітку до відмови. Результатом проведених експериментальних досліджень є встановлення довговічності сепаруючих решіт із конструкцією отворів наближеної до форми природного зношування в порівнянні із серійними решетами. Принциповою різницею в роботі експериментальних сепаруючих решіт є те, що вони в процесі експлуатації і зношування ефективно виконують функцію з просіювання зернової маси потрібної фракції. Застосування нової форми отворів наближеної до форми природного зношування призвело до можливості формування таких профілів, що найменше змінюють свою форму.
Keywords: решето; експлуатація; подрібнення; довговічність; форма природного зношування