БАГАТОПОВЕРХОВА КАРКАСНА БУДІВЛЯ ЗІ ЗБІРНО-МОНОЛІТНИМ ПЕРЕКРИТТЯМ: РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ПРОЕКТУВАННЯ ШПОНКОВИХ З’ЄДНАНЬ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ЕЛЕМЕНТІВ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Висвітлено роль стиків, котрі використовуються для забезпечення спільної роботи окремих елементів збірно-монолітних каркасних конструктивних систем із плоскими перекриттями. Особливу увагу приділено шпонковим з’єднанням, які сприймають значні зусилля зсуву та забезпечують монолітність конструкції в період експлуатації. На основі виконаних експериментальних досліджень запропоновано рекомендації для проектування стиків. У Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка розроблено методику розрахунку шпонкових стиків, за допомогою якої досліджено характер руйнування, сукупність визначальних факторів впливу; її рекомендовано до широкого застосування.
Keywords: збірно-монолітна конструктивна система; стик; шпонка; міцність, пластичність, зріз