ТЕХНІКА ТА ТЕХНОЛОГІЯ ДЕЗІНТЕГРАЦІЇ Й ГРАВІТАЦІЙНОГО ЗБАГАЧЕННЯ РІДКІСНОМЕТАЛІЧНИХ РУД (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
На основі аналізу конструкцій відцентрових концентраторів обґрунтовано вибір апарата для збагачення рідкіснометалічних руд. Виконано дослідження процесу подрібнення пірохлорової руди в млинах різного типу та встановлено доцільність застосування млинів ударно-відцентової дії для забезпечення селективності розкриття мінералів. Методом активного експерименту обґрунтовано раціональні технічні та технологічні параметри млина ударно-відцентрової дії. Проаналізовано вплив способів дезінтеграції на технологічні показники збагачення рідкіснометалевої руди Мазурівського родовища у відцентровому концентраторі Нельсона.
Keywords: відцентровий концентратор; рудопідготовка; гравітаційне збагачення у відцентровому полі; дезінтеграція; млин ударно-відцентрового типу