ФОРМУВАННЯ ДИСКРЕТНИХ ПОВЕРХОНЬ ПОКРИТТІВ НА ОСНОВІ СУПЕРПОЗИЦІЙ ЗАДАНИХ СІТЧАСТИХ КАРКАСІВ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Розглянуто спосіб дискретного геометричного моделювання кривих поверхонь на основі суперпозицій двох дискретних каркасів, сформованих статико-геометричним методом, та на основі суперпозицій вузлових точок однієї кривої поверхні, сформованої також статико-геометричним методом. З’ясовано, що запропонований спосіб дозволяє моделювати врівноважені дискретні структури, сформовані на заданих контурних вузлах, а також ті, що проходять через задані вузлові точки без складання і розв’язання систем рівнянь.
Keywords: дискретне геометричне моделювання; дискретний каркас поверхні; поверхні покриттів; статико-геометричний метод, величина зовнішнього формоутворюючого навантаження; величина зовнішнього формоутворюючого навантаження; геометричний апарат суперпозицій; коефіцієнти суперпозиції