ОПОРНА КОНСТРУКЦІЯ ПІД ТРАВЕРСУ КАР’ЄРНОГО ЕКСКАВАТОРА (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Установлено, що при ремонті кар’єрних екскаваторів використання домкратів для виважування поворотної платформи для моделей Bucyrus RH340 і Terex RH200 неможливе через їх конструктивні особливості. Тому ремонт запропоновано виконувати на розробленій авторами опорній конструкції. Установлення екскаватора на опорну конструкцію виконано його робочим обладнанням. Запропоновано спосіб фіксації екскаватора на опорній конструкції, що запобігає його зміщенню від впливу сейсмічних навантажень при вибухових роботах. Дослідження напружено-деформованого стану опорної конструкції проведено з використанням комплексу скінченноелементного аналізу.
Keywords: гідравлічний екскаватор; аналіз міцності; метод скінченних елементів; деформований стан