ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНОГО ПРОЕКТУВАННЯ І РЕКОНСТРУКЦІЇ ВУЛИЧНО-ДОРОЖНЬОЇ МЕРЕЖІ МІСТ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Визначено основні проблеми, пов’язані з організацією руху транспорту і пішоходів у сучасних містах. Розглянуто світовий досвід проектування й реконструкції вулично-дорожньої мережі міст. Виявлені фактори, які визначають сучасні тенденції та особливості  проектування і реконструкції вулично-дорожньої мережі населених пунктів України. Розглянуто й обґрунтовано пріоритети вулично-дорожнього руху, що впливають на її формування і розвиток. Сформульовано основні цілі, які мають бути досягнуті при пристосуванні проектів будівництва та реконструкції міських вулиць до зміни пріоритетів, котра відбулась у теорії транспортного планування.
Keywords: вулично-дорожня мережа; транспортне планування; пріоритетність руху; оптимізація планувальної структури міста