СТАТИЧНІ ЗМІШУВАЧІ В ЦИРКУЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМАХ ПРОМИВАЛЬНОЇ РІДИНИ БУРОВИХ УСТАНОВОК (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Досліджено роботу трьох конструкцій статичного змішувача в циркуляційній системі  промивальної рідини бурових установок, ураховуючи основні параметри бурового розчину. Виконано моделювання та отримано параметричні поля гідросуміші у робочій зоні труби, а саме в місці установки статичного змішувача і в зоні трубопроводу за ним. Отримано моделі: поля швидкостей, поля завихреності, поля інтенсивності турбулентності, поля масштабу турбулентностей по довжині шляху перемішування. Побудовано графіки зміни досліджуваних параметрів відносно осі труби. Виконано порівняльний аналіз моделей та кривих. Обґрунтовано раціональну конструкцію статичного змішувача для отримання оптимальних технологічних характеристик перемішування бурового розчину.
Keywords: статичний змішувач; буровий розчин; моделювання; поле завихреності; інтенсивність турбулентності; масштаб турбулентності