НОВІ ФОРМИ І СВІТОВИЙ ДОСВІД ОРГАНІЗАЦІЇ Й УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ ТА БУДІВЕЛЬНО-ІНВЕСТИЦІЙНИМИ ПРОЕКТАМИ В СФЕРІ РОЗВИТКУ СКЛАДНИХ ОБ’ЄКТІВ УКРАЇНИ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Розглянуто наукові основи та практичні рекомендації щодо організації та управління бізнес-процесами і будівельно-інвестиційними проектами в реальному секторі економіки на прикладі розвитку об’єктів і процесів у нафтогазовому комплексі України за рахунок упровадження нових форм та світового досвіду забезпечення сучасного прогресу й конкурентоспроможності складних виробничо-господарських систем. Запропоновано основні процедури та інструменти реалізації таких достатньо нових для України механізмів забезпечення інноваційного та високотехнологічного розвитку зазначених систем, як стратегічний, мультипроектний і проектний менеджмент, інжиніринг та девелопмент.
Keywords: інноваційний та високотехнологічний розвиток; проектний менеджмент; інжиніринг; девелопмент