МОДЕЛЬНІ ВИПРОБУВАННЯ ПАЛЬОВИХ КУЩІВ ТА ВЕЛИКИХ МОНОПАЛЬ УДОСКОНАЛЕНОЇ КОНСТРУКЦІЇ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Доведено, що при будівництві пальових кущів та споруд, що оперті на великі монопалі, використовують палі, запроектовані на великі бокові та вдавлюючі навантаження. Презентовано аналіз модельних випробувань у лабораторних умовах нової ефективної та економічної конструкції пальового куща. Для збільшення енергоабсорбційної здатності швартовно-відбійних палів розроблено та досліджено нову конструкцію комбінованої трубчастої монопалі, яка містить внутрішню гнучку палю й амортизатор, розміщений у зоні голови палі. Це рішення було перевірено лабораторними експериментами на моделі малого масштабу. Отриманими результатами підтверджено його ефективність та практичність.
Keywords: пальовий кущ; трубчата монопаля; несуча здатність; енерго- абсорбируюча здатність