МЕТОДИКА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ ВЕЛИКОГАБАРИТНОГО ЗРАЗКА ПРОСТОРОВОЇ СТРУКТУРНО-ВАНТОВОЇ СТАЛЕЗАЛІЗОБЕТОННОЇ КОНСТРУКЦІЇ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Наведено головні особливості методики експериментального дослідження ефективності конструктивного рішення нових просторових систем. Сформульовано методику дослідження деформативності великогабаритного зразка просторової структурно-вантової сталезалізобетонної конструкції, яка складається з просторових сталезалізобетонних модулів та гнучкого нижнього пояса. Розроблено методику дослідження напружено-деформованого стану великогабаритного експериментального зразка просторової структурно-вантової сталезалізобетонної конструкції шляхом випробування його на дію рівномірного навантаження, прикладеного у вузлах з’єднання, а також методику визначення прогинів у вузлах дослідної просторової структурно-вантової сталезалізобетонної конструкції. Для дослідження напруженого стану просторової структурно-вантової сталезалізобетонної конструкції застосовано тензометричний і фотограмметричний методи. Наведено схеми розміщення обладнання та пристосувань для вимірювання деформацій і переміщень.
Keywords: сталезалізобетон; плита; модуль пружності; напружено-деформований стан