ЗАСТОСУВАННЯ ТАМПОНАЖНИХ ГІДРОФОБНИХ РОЗЧИНІВ «RAN-M» ГРУПИ «RAMSINKS-2М» ДЛЯ УНИКНЕННЯ ФЛЮЇДОПРОЯВІВ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Лабораторними дослідженнями тампонажного розчину і цементного каменю встановлено, що тампонажний гідрофобний розчин «RAN-M» складається з добавки НТФк до тампонажного цементу ПЦТ-1-100 і «Ramsinks-2М». У лабораторних умовах підтверджено технічні параметри новітніх гідрофобних тампонажних розчинів (рухливість, густина, водовідділення, прокачуваність тощо) згідно зі стандартними вимогами на відповідних приладах.Виконано таку роботу, як здійснення підбору рецептур тампонажних розчинів з диференційованим темпом набору міцності для різних температурних інтегралів.
Keywords: проникність; свердловина; технічний стан; гідрофобізатор; міжколонні перетоки