АНАЛІЗ КОРЕЛЯЦІЙНИХ ЗВ’ЯЗКІВ СТОХАСТИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК БУДІВЕЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Наведено деякі особливості визначення коефіцієнта парної кореляції. Обґрунтовановрахування взаємозвязку елементів при визначенні ймовірності безвідмовної роботибудівельних конструкцій. Визначено, що надійність системи послідовно з’єднанихелементів збільшується з урахуванням коефіцієнта парної кореляції. Отримано формуливизначення лінеаризованої функції ймовірності безвідмовної роботи з урахуваннямкоефіцієнта узагальненої коваріації, а також ступеневої залежності ймовірності відмовивід коефіцієнта парної кореляції.Ключові слова: коефіцієнт кореляції, імовірність відмови, імовірність безвідмовноїроботи, система, елемент, відмова, залежність, незалежність.