ПРОГНОЗУВАННЯ НАДІЙНОСТІ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ КОНСТРУКЦІЙ ЛОГІКО-ЙМОВІРНІСНИМИ МЕТОДАМИ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Викладено логіко-ймовірнісний підхід до прогнозування надійності залізобетоннихконструкцій, що дозволяє врахувати вплив їх мінливих параметрів і суб’єктивногофактора, обумовленого діяльністю людини на всіх стадіях життєвого циклуконструкцій.Ключові слова: надійність, імовірнісні методи розрахунку, врахуванняневизначеності, нечітка логіка, суб’єктивний фактор.