МОНІТОРИНГ АКТИВНОСТІ КОМПОНЕНТІВ СИСТЕМИ ОБ’ЄКТІВ ЕМІСІЇ СО2 ПРИ ФОРМУВАННІ ПОВІТРЯНОЇ МАСИ ОКРЕМИХ ПРИМІЩЕНЬ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2019)
Дослідження спрямоване на моніторинг і оцінювання внеску, з’ясування співвідношення об҆ємів кожного окремогоджерела емісії СО2 у загальному масо-газо прояві та пошук інноваційних рішень для створення адаптивних системстабілізації і підтримування мікроклімату в аналогічних об’єктах. Підібрані оптимальні режими функціонування вентиляційних засобів. Встановлено вклад СО2 від життєдіяльності рослин у повітря замкнутої аудиторії у стадіях«фотосинтезу» і «затемнення»; їх активність під впливом дії низки факторів. Виявлена доцільність використання поризованих алюмосилікатних адсорбуючих матеріалів в каналах припливного і рециркуляційного повітря адаптивнихсистем забезпечення мікроклімату зі змінною витратою повітря і періодичною роботою, з циклічним тепловим реверсом в наслідок прояву ними повторюваності і відтворюваності адсорбуючої здатності у релаксаційних перетвореннях, вузькості гістерезисних залежностей, можливості легкого в енергетичному відношенні реверсуванні напрямуперетворень (навіть з використанням малопотужних засобів відновлювальних джерел енергії, НВЧ обробкою), щозабезпечить надійність, стабільність роботи і відтворюваність технічних характеристик впроваджених систем.
Keywords: повітря приміщення; джерела емісії СО2; концентрація СО2; адаптивні системи підтримування мікроклімату