ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ НЕСУЧОЇ ЗДАТНОСТІ СТИСНУТИХ ТРУБОБЕТОННИХ ЕЛЕМЕНТІВ ІЗ РОЗ’ЄМНИМИ СТИКАМИ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Описано експериментальні дослідження стиснутих трубобетонних елементів ізроз’ємними стиками. На основі результатів цих досліджень було визначено найбільшефективну та економічну конструкцію роз’ємного стику. Було проаналізовано несучуздатність, витрати матеріалів та визначено коефіцієнти ефективності роботитрубобетонного елемента. Також у статті наведено дані про характер роботи інапружено-деформований стан конструкцій, досліджено вплив ексцентриситетуприкладення навантаження та наявності бетонного осердя на несучу здатністьстиснутого трубобетонного елемента з роз’ємними стиком. Визначено значеннявідношення N2 до N1 для досліджуваних зразків.Ключові слова: трубобетон, роз’ємні стики, напружено-деформований стан.