ОЦІНКА ВОГНЕСТІЙКОСТІ НЕНЕСУЧИХ СТІН ЗА РОЗРАХУНКОВИМИ МЕТОДАМИ ЄВРОКОДУ (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Запропоновано методику оцінювання вогнестійкості ненесучих стін.Розвинуто методологію застосування методів розрахунку меж вогнестійкості,заснованих на використанні методу кінцевих різниць, на прикладі оцінюваннявогнестійкості зовнішньої стіни. Розроблено вимоги до бази початкових данихщодо матеріалів, граничних умов, побудови розрахункових схем та сіткових моделей,а також критеріальну базу щодо ідентифікації настання граничних станів втратитеплоізолювальної здатності та цілісності за отриманими результатами розрахунку.Ключові слова: вогневі випробування, вогнестійкість, клас вогнестійкості,метод кінцевих різниць, теплоізолювальна здатність, теплопровідність,теплоємність.